Ajankohtaista

Palokonsultin avulla merkittävät kustannussäästöt – Rakennusalan Parhaat – Rakennuslehti 11.9.2020

Rakennuslehden 11.9.2020 julkaistun numeron Rakennusalan Parhaat -liitteestä löytyy KK:n toiminnallista palosuunnittelua käsittelevä artikkeli sivulta 9. Linkki epaperiin.

Kesäloma 2020

Suuri osa KK-Palokonsultti Oy:n henkilökunnasta on lomalla heinäkuun, mutta meidät tavoittaa tänä aikana edelleen sähköpostissa info@kk-palokonsultti.com ja toimistonumerosta 044 752 0777. Hyvää kesää!

Toiminnallisella palosuunnittelulla säästää turvallisesti miljoonia – RIA-lehti 02/2020

Tulipalojen laskennallista simulointia käsittelevässä artikkelissa siteeraataan mm. KK:n johtavaa asiantuntijaa Satu Holopaista. Artikkeli sivuilla 20-22

Koronavirustilanne

Koronavirustilanteesta johtuen suuri osa työntekijöistämme on siirtynyt etätöihin toistaiseksi, mutta meidät tavoittaa tavalliseen tapaan puhelimella ja sähköpostilla. Kokouksissa ja palavereissa suosimme etäyhteyttä, mutta jatkamme muuten töitä entiseen malliin.

Jouluntoivotukset 2019

Toivotamme hyvää joulua asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Kuvissa kahvitilaisuus sekä vanhemman erikoissuunnittelijan Leif Sjöblomin taiteilema possu.

Faktanetin viikon projekti: Tapiolan kirkon peruskorjaus

Faktanetin tämän viikon projekti on keväällä alkava Tapiolan kirkon peruskorjaus. KK-Palokonsultti Oy on mukana projektin palosuunnittelussa. Lue lisää projektista Faktanetin sivuilta.

Puupalkinto 2019 Joensuun Lighthouse:lle

Puupäivillä 28.11. palkittiin Joensuun Lighthouse vuoden puurakentamiskohteena. Kyseessä on Suomen ensimmäinen 14-kerroksinen puukerrostalo, jota voidaan pitää merkittävänä virstanpylväänä korkean puurakentamisen kehittämisessä. KK-Palokonsultti Oy antoi projektiin kolmannen osapuolen lausunnon paloteknisistä suunnitelmista ja toiminnallisesta palomitoituksesta. Linkki uutiseen Puupäivien nettisivuilla.

Jätkäsaaren Wood City Helsingin Sanomien artikkelissa 23.11.2019

Jätkäsaareen rakentuvan Wood City:n toimisto- ja asuinkortteli lähenee valmistumista. KK-Palokonsultti Oy on ollut mukana projektissa paloteknisenä suunnittelijana ja puurakentamisen asiantuntijana. Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin.

Paloturvallisuusasetuksen päivitys

Ympäristöministeriön 1.1.2018 voimaan tulleeseen asetukseen rakennusten paloturvallisuudesta on tulossa päivityksiä. Tällä hetkellä kerätään lausuntoja sidosryhmiltä ja toimijoilta, jotka voivat jättää lausuntonsa 29.11.2019 mennessä. Linkki lausuntopyyntöön.

Suomen Paloinsinööriyhdistyksen 70-vuotisjuhlat 14.11.2019

Suomen Paloinsinööriyhdistyksen 70-vuotisjuhlat järjestettiin tunnelmallisessa ravintola Sipulissa eilen 14.11. Paikalla oli myös KK:n henkilökuntaa juhlistamassa tapahtumaa. Kuvissa tunnelmia semininaarista ja illalliselta.

Palokatkot jäävät helposti pimentoon – Pelastustieto 8/2019

Pelastustieto -lehden (numero 8/2019) artikkelissa käsitellään palokatkoja ja alan kehitystä. Juttuun on antanut kommentit KK-Palokonsultti Oy:n vanhempi erikoissuunnittelija Ora Meckelburg, jolla on parin vuosikymmenen kokemus palokatkoista. Linkit artikkeliin ja lehden nettisivuille.

Finnish Security Awards 2019

Finnish Security Awards 2019 järjestettiin eilen 7.11. Helsingin ydinkeskustassa. Paikan päälle kokoontui turvallisuusalan henkilöstöä niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta. KK:n Satu Holopainen ja Kalervo Korpela olivat mukana ja Satu palkittiin myös “Vuoden turvallisuuskonsultti” finalistina kunniakirjalla! Kuvia facebookissa ja Twitterissä.

Puupäivä 28.11.2019

Puupäivä järjestetään tänä vuonna 28.11. Helsingin Messukeskuksessa. Puupäivä kokoaa yhteen rakennusalan ammattilaiset ja puutuotetoimialan edustajat. Luvassa on seminaareja sekä mahdollisuus verkostoitua alan ihmisten kanssa. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14.11. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.

Innovation in Tunnels -tunnelirakentamisen konferenssi 13.-14.11.

Innovation in Tunnels -tunnelirakentamisen konferenssi järjestetään 13.-14.11. Ranskassa Chaminox:ssä. Konferenssin yhtenä aiheena on paloturvallisuus rakentamisen, ylläpidon ja yleisen turvallisuuden ohella. Lisätietoja tapahtuman

Palopäällystöliiton Onnettomuuksien ehkäisyn opintopäivät 6.-7.11.2019

Tänä vuonna Onnettomuuksien ehkäisyn opintopäivät järjestetään 6.-7.11. Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä. Ohjelmasta löytyy luentoja ajankohtaisiin paloturvallisuuteen ja muihun rakennusten turvallisuuden asioihin liittyen. Ilmoittautuminen viimeistään 17.10.! Linkki tapahtuman verkkosivuille.

Palokatkoasentajan henkilösertifiointikoulutus 21.-22.10.2019

Palokatkoasentajan rakentamisen henkilösertifikaattiin tähtäävä syksyn koulutus järjestetään Kiljava Opistolla. Palokatkoratkaisujen osalta kouluttajana toimii KK-Palokonsultti Oy:n Ora Meckelburg. Koulutuksen tarkoituksena on lisätä alalla toimivien asentajien tietoisuutta rakenteellisen paloturvallisuuden tärkeydestä osana rakennushankkeita sekä kiinteistöjen kunnossapitoa. Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Palopäivä 11.9.2019 Jyväskylässä

Palopäivä järjestetään 11.9.2019 Jyväskylässä. Mukana on KK-Palokonsultti Oy:n Esko Mikkola puhumassa palosäädöksistä ja puurakentamisesta. Ilmoittautuminen 9.9.2019 klo 12.00 mennessä osoitteessa https://tapahtumat.metsakeskus.fi/Default.aspx?tabid=420&id=9023

Palotutkimuksen päivät 3-4.9.2019 Hanasaaressa

Palotutkimuksen päivät järjestetään tänä vuonna Espoossa, Hanasaaren kulttuurikeskuksessa 3. – 4. syyskuuta 2019. Palotutkimuksen päivät on joka toinen vuosi järjestettävä seminaari, jossa esitellään kotimaisen palotutkimuksen uusimpia saavutuksia. KK-Palokonsultti Oy on aina kiinnostunut viemään alaa eteenpäin, ja meiltä lähteekin väkeä paikan päälle kuulemaan viimeaikaiset kehitykset. Nähdään Hanasaaressa! >> Päivien ohjelma  

KK-Palokonsultti Oy Talouselämän Menestyjät -kampanjassa 7.6.2019

Talouselämän 7.6. julkaistun lehden mukana jaetaan Menestyjät -mainosliite, jossa KK-Palokonsultti Oy:tä käsittelevä artikkeli löytyy sivulta 18. Linkki verkkojulkaisuun.

Palokonsultilta apua jopa rakennuksen hiilijalanjäljen pienentämiseen – HS Kestävä Kehitys -kuukausiliite 4.5.2019

Palokonsultin tuomiin etuihin kuuluu edullisemman ja turvallisemman lopputuloksen lisäksi myös mahdollisuus ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin. KK-Palokonsultti Oy:n Satu Holopainen kertoo lisää artikkelissa HS:n Kestävä Kehitys -kuukausiliitteessä. Linkki verkkoartikkeliin sekä digilehteen.