Kustannussäästöjen arviointi

Erikoisosaamistamme on toiminnallinen palomitoitus, jolla voidaan paloturvallisuudesta tinkimättä saada aikaan merkittäviä kustannussäästöjä kaikenlaisissa rakennushankkeissa, myös tavanomaisissa taulukkomitoituskohteissa. Rakennusmateriaaleissa säästäminen pienentää myös rakennuksen hiilijalanjälkeä. 

Kustannussäästöjä syntyy hankkeeseen rakennus- ja materiaalikustannusten pienenemisen kautta. Toiminnallisen palomitoituksen keinoilla voidaan saavuttaa keveämpiä rakenteellisia ratkaisuja, jotka ottavat yksilöllisesti huomioon kyseisen rakennuksen tilatiedot ja palotekniset laitteistot kokonaisuutena. Mahdollisuuksia ja sovelluskohteita on todella paljon. Muutamia esimerkkejä lopputuloksesta ovat:

  • suuret palo-osastokoot
  • monikerroksiset palo-osastot
  • osastoivien lasirakenteiden toteuttaminen paloluokittelemattomina
  • kantavien teräsrakenteiden toteuttaminen paloluokittelemattomina
  • henkilömäärän ja kerrosluvun kasvattaminen P2-paloluokan rakennuksessa
  • palomuurin korvaaminen osastoivalla rakenteella.

Toiminnalliseen palomitoitukseen investoiminen kohteen suunnitteluvaiheessa maksaa murto-osan saavutettavista kustannussäästöistä rakentamisen aikana. Toiminnalliseen palomitoitukseen sisältyy usein myös riskianalyysi, jolla voidaan osoittaa rakennuksen paloturvallisuustason olevan vähintään samaa tasoa kuin mitä saavutettaisiin paloturvallisuusmääräysten taulukkomitoituksella.

Ota yhteyttä, niin arvioimme hankkeesi paloturvallisuusratkaisut ja mahdollisuudet kustannussäästöihin!

Lisätietoja