IndustryRadar 1-2022 on ilmestynyt

Ruotsalaisen rakennusalan julkaisun Branschaktuelltin suomalaisen sisarlehden IndustryRadarin vuoden 2022 ensimmäinen numero on ilmestynyt. Tuhti satasivuinen lukupaketti esittelee edustavan joukon maassamme käynnissä olevia rakennushankkeita ja listaa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana alkavat suurimmat hankkeet.

KK-Palokonsultti Oy on mukana useammankin lehdessä esitellyn kohteen paloturvallisuuden suunnittelussa.

Siltasairaala

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toistaiseksi mittavin rakennushanke valmistuu kesäkuussa 2022. Hankkeen edetessä sen kustannukset ovat nousseet alun perin budjetoidusta 295 miljoonasta hiukan yli 300 miljoonaan euroon. Uuden rakennuksen valmistuessa Töölön sairaala ja osa Syöpätautien klinikoista muuttavat uusiin tiloihin. Siltasairaala tulee olemaan Meilahden sairaalakokonaisuuden kolmas rakennus, aiemmathan ovat Torni- ja Kolmiosairaala.

Wärtsilä Smart Technology Hub

Teknologiayhtiö Wärtsilä aloitti Vaasan Vaskiluodossa uuden teknologiakeskuksen rakennushankkeen kesällä 2019 ja tänä keväänä Wärtsilä Finlandin noin 1500 työntekijää ovat aloittaneet muuton uusiin tiloihin. Lähes 100 000 neliön tilojen myötä Wärtsilän liiketoiminta tehostuu entisestään, sillä yrityksen tutkimus, tuotekehitys ja tuotanto saadaan nyt keskitettyä samaan paikkaan ja samalla pystytään myös parantamaan toiminnan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Lähtevien tuotteiden toimittaminen Vaasan satamasta maailmalle helpottuu uuden rakennuskokonaisuuden optimaalisen sijainnin myötä sekin.

Tinapuiston puukerrostalo

Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n ensimmäiseen puukerrostaloon valmistuu kesäkuuksi 85 asuntoa. Yrityksen ensimmäisessä puukerrostalossa on kaikki mahdollinen tehty puusta hissikuilua myöden. Puurakenteet ovat puolittaneet rakennuksen painon verraten vastaavaan betonista ja tiilestä rakennettuun rakennukseen verraten. Keveä perusrakenne on keventänyt huomattavasti myös rakennuksen hiilijalanjälkeä, sillä muun muassa keveiden elementtien kuljetukseen ja niiden nostamiseen paikoilleen kuluu vähemmän energiaa. Kun kokonaisuus aikoinaan valmistuu, sitä asuttaa suunnilleen 450 asukasta 222 asunnossa. Lisäksi rakennuksessa on 30-paikkainen hoivakoti ja 35 palveluasuntoa. Lehden uusimman numeron nettiversion voit lukea osoitteesta https://issuu.com/branschaktuelltsverigeab/docs/industryradar_1_2022_issuu/1.

IndustryRadar

IndustryRadaria kustantava Industry Radar AB on itsenäinen, Tukholmassa vuonna 2011 perustettuun Lundros-konserniin kuuluva lehtikustantamo. Samaan konserniin kuuluva Branschaktuellt on ilmestynyt Ruotsissa jo kymmenen vuoden ajan, ja kasvanut siellä oman sektorinsa suurimmaksi. IndustryRadarin printtilehti kokoaa yhteen kiinnostavia rakennushankkeita eri puolilta Suomea ja tarjoaa inspiraatiota alan päättäjille. Syyskuussa 2021 lanseerattu nettisivusto iradar.fi seuraa rakennusalan lisäksi myös kiinteistö- ja infrastruktuurialaa, teollisuutta, energia-alaa sekä kuljetus- ja logistiikka-alaa.

Lehden tavoitteena on tarjota ajankohtaista ja käytännönläheistä sisältöä ydinlukijakunnalleen, rakennuttajille, kiinteistönomistajille, arkkitehdeille, urakoitsijoille ja alan päättäjille. Lehti keskittyy rakennusalan hankkeisiin ja alan toimijoihin, ja sen visiona on sisältö, josta on käytännön hyötyä ja joka avaa liiketoimintamahdollisuuksia.