Muodostelmaluistelun SM-sarjojen toinen valintakilpailu Espoossa

Espoon Taitoluisteluklubi Ry järjestää tulevana viikonloppuna 11.-12.12.2021 muodostelmaluistelun SM-sarjojen 2. valintakilpailun ja minorien 1. valintakilpailun. Kisat pidetään Espoon modernilla ja viihtyisällä Metro Areenalla. Kun muodostelmaluistelun SM-tason huippujoukkueet ottavat toisistaan mittaa, KK-Palokonsultti Oy jännittää vauhdikkaassa menossa mukana!

KK-Palokonsultti Oy tukee espoolaista muodostelmaluistelua Espoon Taitoluisteluklubin yhteistyökumppanina. Viikonlopun kotikisoissa yrityksemme näkyy muun muassa luistelijoille ja toimitsijoille sponsoroiduissa kaulanauhoissa ja kaukalon laidoilla vilahtavissa mainoksissa. Mainittakoon, että KK-Palokonsultti Oy:n johtava asiantuntija Satu Holopainen toimii Espoon Taitoluisteluklubin SM-juniorijoukkue Reflectionsin joukkueenjohtajana yhdessä Johanna Hilpisen kanssa, ja Sadun kaksi tytärtä luistelevat tulevanakin viikonloppuna Refujen riveissä.

ETK Reflections lyhytohjelma Helsinki 2021
Espoon Taitoluisteluklubin SM-juniorijoukkue Reflections vauhdissa Helsingin marraskuisissa valintakisoissa vedetyssä lyhytohjelmassa (Reflectionsin kuvat: Santtu Jaakkola).

Kilpailun kotisivut aikatauluineen ja muine tietoineen löytyvät Espoon taitoluisteluklubin kotisivujen alta. Paitsi paikan päällä Metro Areenalla, suomalaisten huippujoukkueiden mittelöä voi seurata suorina lähetyksinä maksullisista Skatingfinland.fi/live ja Ruutu+ -suoratoistopalveluista. Lähetykset alkavat 11.12.2021 noin klo 14.25 ja niiden striimit löytyvät osoitteista:

Valitettavasti lähetykset eivät esitysten musiikkiin liittyvistä sopimussyistä ole myöhemmin katsottavissa tallenteina. Pistäpä siis hälytys puhelimeesi ja huolehdi, että poppareita ja limpparia riittää! Kaikki mukaan jännittämään!

KK-Palokonsultti Oy :n kaulahihnat
KK-Palokonsultti näkyy viikonlopun kotikisoissa muun muassa luistelijoille ja toimitsijoille sponsoroiduissa kaulanauhoissa ja kaukalon laidalla vilahtavissa mainoksissa.

Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto, jossa kilpaillaan 12-24 luistelijan joukkueilla. Vaativa ja vauhdikas laji vaatii taitoa ja voimaa, ja lisäksi luistelijalta vaaditaan hyvää koordinaatiokykyä, notkeutta, rytmitajua ja vahvaa eläytymiskykyä.

Muodostelmaluistelun kilpailuohjelmat koostuvat erilaisista liikesarjoista, kuvioista, pirueteista, nostoista ja muista teknisistä elementeistä, jotka pyritään esittämään tarkasti ja täsmälleen samanaikaisesti esitykseen sovitettuun musiikkiin eläytyen. Korkeimmilla sarjatasoilla laji on todella vaativaa huippu-urheilua, sillä luistelijoiden harjoitusmäärät vastaavat vuositasolla esimerkiksi huippuhiihtäjiemme harjoitustunteja.

Muodostelmaluistelun kotimaa on Yhdysvallat, jossa lajia on kehitetty jo 1970-luvulta alkaen. Suomeen muodostelmaluistelu saapui 1980-luvulla, ja se on ollut viimeiset parikymmentä vuotta kovassa nosteessa. Nykyään Suomi on yksi muodostelmaluistelun kärkimaista ja lajissa kilpailee jo yli 100 kotimaista joukkuetta. Ellei ”muokka” ole sinulle entuudestaan tuttua, seuraavat Wikipedian artikkelit antavat hyvät pohjatiedot tämän vauhdikkaan ja näyttävän urheilulajin seuraamiseen:

Espoon Taitoluisteluklubi Ry

Espoon Taitoluisteluklubi on espoolainen 1979 perustettu taitoluisteluseura. Seura on jäsenenä Suomen Taitoluisteluliittossa (STLL) ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilussa (ESLU). ETK:n toiminta on kasvanut kolmen vuosikymmenen aikana tasaisesti, ja seura on vakiinnuttanut paikkansa aktiivisena yksin- ja muodostelmaluistelun taitoluisteluseurana. Nykyään seurassa on yli 700 jäsentä.

Espoon Taitoluisteluklubi järjestää tasokasta taitoluisteluvalmennusta sekä tytöille että pojille ja sen päämääränä on edistää lasten, nuorten ja aikuisten sekä erityisryhmien mahdollisuuksia luistelun harrastamiseen. Seuran tarkoituksena on luoda parhaat mahdolliset edellytykset laajamittaiselle taitoluistelun harrastus- ja kilpailutoiminnalle Espoossa, ja tarjota mahdollisuus lajin harrastamiseen urheilijan oman taitotason ja tavoitteiden mukaisesti. Oma paikka löytyy jokaiselle, olivatpa tavoitteet sitten vaativassa kilpaurheilu-urassa tai puhtaassa kuntoliikunnassa. Luistelu on upea harrastus, joka antaa hyvät eväät elämänmittaiseen liikunnan harrastamiseen.