Puupäivä 2023

Puuinfon vuosittainen Puupäivä kokoaa yhteen satoja kaupan ja teollisuuden sekä kunta- ja rakennusalan ammattilaista ja päättäjää. Vuoden 2023 Puupäivää vietetään Helsingin messukeskuksessa marraskuun toisena päivänä. Runsaslukuisesta esiintyjäkaartista mainittakoon KK-Palokonsultti Oy:n Esko Mikkola, joka kertoo Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselle juuri valmistuneen luonnontiedelukion palosuunnittelusta.

Puupäivä 2023 tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin ja pyrkii syventämään tietoisuutta, vuoropuhelua ja ymmärrystä puurakentamisen tilasta, tulevaisuudesta ja tarvittavista toimista. Tapahtuma on tarkoitettu puutuotetoimialalla ja rakennusalalla toimiville ammattilaisille, sekä ammattikorkeakoulujen puu- ja/tai rakennusinsinööriopiskelijoille ja rakennusalaa tiedekorkeakouluissa opiskeleville. Tapahtumaan osallistuu vuosittain yli 1000 rakennusalan ammattilaista.

Puupäivän seminaarit käsittelevät puurakentamisen ajankohtaisia teemoja ja rakennuskohteita kolmessa rinnakkaisessa salissa. Kun Rakennuttajapäivä paneutuu asuntorakentamisen mahdollisuuksiin ja haasteisiin, viereisen salin Puumarkkinapäivässä käsitellään puutuotteiden ajankohtaista markkinatilannetta sekä puutuotetoimialan toimintakuntoa. Pääsalin Suunnittelijapäivän anti taas sisältää korkealaatuista puuarkkitehtuuria, teknisiä ratkaisuja, digitaalisuutta, kiertotaloutta ja tiivistä vuoropuhelua puurakentamisen tilasta ja tulevaisuudesta. Suunnittelijapäivän päätteeksi jaetaan vuoden 2023 Puupalkinto.

Päiväkoti Martta Wendelin (kuva: Hannu Rytky)
Massiivipuusta on tullut trendikäs materiaali myös julkisissa rakennushankkeissa. Päiväkoti Martta Wendelinin sisätilojen vaaleat puupinnat, hillitty värien käyttö ja valoisat tilat tarjoavat lapsille turvallisen ja rauhallisen ympäristön (kuva: Puuinfo/Hannu Rytky).

Vuoden 2023 Puupäivä järjestetään 2.11. Helsingin Messukeskuksen Siivessä. Tapahtuman järjestää Puuinfo Oy. Samassa yhteydessä järjestetään myös toimialalle tarkoitettu Puumarkkinapäivä. Puupäivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Puuinfon nettisivuilta. Luentojen aineistot julkaistaan tapahtuman sivustolla Puupäivän jälkeen. Seminaarien ohella tapahtumassa voi tutustua Puupäivän yhteistyökumppaneiden edustamien tuotteiden ja palvelujen tarjontaan sekä luonnollisesti verkostoitua alalla toimivien ammattilaisten kanssa.

Puupalkinto 2023

Puuinfon vuosittainen Puupalkinto toimii kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Tämän vuoden kisaan saapui 29 ehdotusta, joista jatkoon valittiin 12. Voit tutustua tuomariston valitsemiin upeisiin ehdokkaisiin Puuinfon nettisivuilla ja peukuttaa omaa suosikkiasi kohti yleisöäänestyksen voittoa! Äänestysaikaa on 30.10.2023 asti.

Puuinfo

Puupäivän järjestäjä Puuinfo Oy on suomalainen vastuullinen puunkäytön edistäjä, jonka toiminnan tarkoitus on uusiutuvien puutuotteiden innovatiivisen käytön kasvattaminen. Puuinfo on yhteiskunnallinen yritys, joka ei tavoittele toiminnallaan voittoa. Yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja mahdollinen voitto käytetään yrityksen palveluiden kehittämiseen.

Aiheesta lisää