Pauligin Vuosaaren paahtimo, Helsinki

Tammikuussa 2006 Paulig osti tontin Vuosaaren uudelta satama-alueelta ja jo samana syksynä yhtiö päätti käynnistää yhtiön historian suurimman investointiprojektin. Uusi paahtimo vihittiin käyttöön tammikuussa 2010. Paahtimon palotekniikka on vaativaa, sillä tulipalot kuuluvat paahtimoon. Meidän osallemme projektissa lankesivat siiloston ylätilan kantavat teräsrakenteet. 

Pauligin kahvipaahtimon suunnittelun lähtökohtana oli luoda perinteikkäälle kahviyritykselle ”arkkitehtuuriltaan moderni, yrityksen arvoja viestivä, viihtyisä ja toiminnallisesti tehokas kokonaisuus”. Yhtiön edellinen paahtimo Vuosaaren keskustassa ehti olla käytössä reilut 40 vuotta. Rakennuksen suunnitteli Arkkitehdit Tommila Oy ja pääurakoitsijana toimi Lemcon Oy. Talon sisustuksen suunnitteli Studio Bergroth.

Vuosaaren paahtimosta valmistuu vuosittain 100 miljoonaa kahvipakettia vuodessa, ja sen tuotannossa on yli 200 erilaista tuotetta. Paahtimo on yksi Euroopan suurimmista ja siellä työskentelee parisataa henkilöä. Sijainti Vuosaaren satamassa on erinomainen, sillä paahtimon raakakahvi tulee Suomeen laivakuljetuksina. Tiloissa toimivat Oy Gustav Paulig Ab:n lisäksi konsernin emoyhtiö Paulig Oy ja Santa Maria Finland Oy. Marraskuussa 2009 Pauligin uusi paahtimo sai Vuoden Teräsrakenne 2009 -palkinnon. Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio oli 120 miljoonaa euroa.

KK-Palokonsultti Oy, referenssit - Pauligin Vuosaaren paahtimo, Helsinki

Vuonna 2020 Vuosaaren paahtimosta tuli Pauligin ensimmäinen hiilineutraali tuotantolaitos. Paahtimorakennuksen päästöjä on vähennetty 98 prosenttia vuodesta 2014, ja loput päästöt kompensoidaan hiilensidontahankkeilla. Vuosaaren paahtimo käy kokonaan uusiutuvalla energialla. Paulig on ansainnut paahtimollaan CarbonNeutral® -sertifikaatin.

Perheomisteinen Paulig on markkinajohtaja sekä Suomessa että Baltian maissa. Venäjällä se on toiseksi suurin paahdetun kahvin toimittaja. Yhtiön palveluksessa toimii yli 2 000 työntekijää 13 eri maassa.

Paahtimon palotekniikka on vaativaa, sillä tulipalot kuuluvat paahtimoon. Meidän osallemme paahtimon rakennusprojektissa lankesivat siiloston ylätilan kantavat teräsrakenteet. Simuloimme siiloston mahdolliset paloskenaariot ja laskimme niistä teräsrakenteisiin kohdistuvat lämpötilat. Sen perusteella todettiin, että teräsrakenteita ei tarvitse palosuojata. Työn tilaajana oli Oy Gustav Paulig Ab ja kumppaneinamme Pöyry Finland Oy, Tommila Architects Ltd ja WSP Finland Oy. Vuosaaren paahtimo valmistui vuonna 2010.

Palvelumme projektissa

  • palotekninen suunnittelu
  • simulointi
  • savunpoistosuunnittelu
  • toteutuksen aikainen konsultointi
  • viranomaisneuvottelut
  • konsultointi muille suunnittelijoille

Vuosaaren paahtimo kartalla

AAA - Korkein luottoluokitus 2022 Dun & Bradstreet alhaisin riskiluokka 2023 Bureau Veritas ISO 9001 & ISO 14001 Kauppalehti Menestyjät 2022 RALA pätevyys Vastuu Groupin luotettava kumppani Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n jäsen