Sola Business Valley, Espoo

Sola Business Valley sijaitsee Leppävaarassa Sellon kauppakeskuksen läheisyydessä. Toimistotalo valmistui vuonna 2012, ja siinä on vuokrattavaa toimitila-alaa yhteensä 16 600 neliötä. Solan rakensi Lujatalo Oy joka muutti rakennukseen oman pääkonttorinsa Espoon Keilaniemestä. Projektissa haasteenamme oli pysäköintihallin poistumisturvallisuus ja savunpoisto. 

Keskeiselle paikalle, Kehä I:n varteen Kauppakeskus Sellon naapuriin Espoon Leppävaaraan, toteutettu muuntojoustava toimitilakokonaisuus Sola Business Valley rakennettiin vuosina 2011–2012. Sola Business Valley oli Lujatalo Oy:n historian suurin toimistohanke. Modernin toimistorakennuksen tilat on suunniteltu avariksi ja helposti muokattaviksi. Sola Business Valley toteutettiin kansainvälisen LEED-sertifikaatin ympäristöluokitusten mukaisesti. Veritas Eläkevakuutus osti kiinteistön rakennustöiden ollessa vielä käynnissä, ja se siirtyi vakuutusyhtiön omistukseen heti valmistumisensa jälkeen.

Työn tilaajana oli Lujatalo Oy, kumppaninamme hankkeessa toimi L Arkkitehdit Oy (Arkkitehtitoimisto Larkas & Laine). Projektin haasteena oli pysäköintihallin poistumisturvallisuus ja savunpoisto. Ratkaisimme haasteen simuloimalla pysäköintihallin pahimmat mahdolliset paloskenaariot. Samalla varmistimme poistumisreittien riittävyyden, sekä savunpoistomäärät ja -paikat.

Palvelumme projektissa

  • palotekninen suunnittelu
  • simulointi
  • savunpoistosuunnittelu
  • toteutuksen aikainen konsultointi
  • viranomaisneuvottelut
  • konsultointi muille suunnittelijoille

Sola Business Valley kartalla

AAA - Korkein luottoluokitus 2023 Dun & Bradstreet alhaisin riskiluokka 2023 Bureau Veritas ISO 9001 & ISO 14001 RALA pätevyys Vastuu Groupin luotettava kumppani Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n jäsen