Wood City, Helsinki

Wood City on ainutlaatuinen puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostavana lippulaivana Wood City on hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Me määrittelimme korkean puurakenteisen toimistorakennuksen paloturvallisuusratkaisut riskianalyysin ja simulointien avulla. 

Wood City on SRV:n kehittämä, urbaani kahdeksankerroksinen puukaupunkikortteli, joka nousee uuden Jätkäsaaren portiksi Helsingissä. Wood City -kokonaisuudessa yhdistyvät niin design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys kuin hyvät liikenneyhteydet. Työmme tilaajina toimivat Stora Enso Oyj ja SRV Yhtiöt Oyj. Kumppaninamme projektissa on Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Wood Cityn alue valmistuu arviolta vuonna 2021.

Meidän haasteenamme oli puurakenteinen korkea toimistorakennus, jossa on näkyviä puupintoja ja suuret palo-osastot. Määrittelimme paloturvallisuuden ratkaisut riskianalyysin ja simulointien avulla, joilla saavutettiin halutut tavoitteet: rakennuksen korkeus, näkyvät puupinnat ja palo-osastojen koko.

Meidän osaltamme projektiin liittyivät palotekninen suunnittelu, riskianalyysi, simulointi, savunpoistosuunnittelu, toteutuksen aikainen konsultointi ja viranomaisneuvottelut. Lisäksi olemme konsultoineet muita suunnittelijoita.

wood city kartalla

AAA - Korkein luottoluokitus 2023 Dun & Bradstreet alhaisin riskiluokka 2023 Bureau Veritas ISO 9001 & ISO 14001 RALA pätevyys Vastuu Groupin luotettava kumppani Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n jäsen